Ny LED belysning i Hal 1

I uge 42 skiftes belysningen i Hal 1 til LED. Vi er derfor nødt til at aflyse al aktivitet i hal 1 fra mandag til fredag i uge 42.

Vi har igennem de sidste 1½ år arbejdet intenst med at finde den helt rigtige leverandør af LED lyskilder. Markedet for LED er oversvømmet med dygtige sælgere, tvivlsomme produkter og lovning om store energibesparelser. Det har derfor ikke været nogen nem opgave for os.

Vores nuværende lysanlæg stammer tilbage fra 1992, og vi har løbende skiftet lysstofrør og spoler. De sidste par år har dette arbejde dog været henstillet, idet vi ikke ville bruge ressourcer på at skifte disse, når vi nu arbejdede med et nyt anlæg.
Vi skal derfor beklage, at der er henved 25% af vores nuværende lyskilder der ikke har virket det sidste lange stykke tid.

Men det gør vi noget ved nu.

Vi har valgt et produkt produceret af Thorlux i England. Det er et meget elegant armatur, der giver et flot lys med en god spredning både vertikalt og horisontalt. Armaturet hænger i flere andre idrætshaller i Danmark og vi har ved selvsyn konstateret, at det giver et godt lys.
Armaturet forhandles af Greenlight i Middelfart og opsættes af Buchreitz A/S fra Kolding.

Der ophænges 49 armaturer på 2 meter mod de nuværende 112 armaturer på 1½ meter.

Vi har i processen lagt vægt på, at det nye lyssystem skulle kunne lyse helt op til 1000 lux (vores nuværende lyser 550 lux), således at vi ville være forberedt på evt. TV-transmissioner i hallen (eks. Davis Cup, hvor vi tidligere har måttet hænge ekstra lys op, for at leve op til krav fra TV). Ligeledes har vi lagt vægt på, at vi skulle have et lysstyringssystem der var fremtidssikret – og det får vi også. Det nye styringssystem kan indstilles til alle mulige scenarier, idet hver enkelt armatur har sin egen IP adresse og således kan programmeres individuelt og dermed skabe forskellige indstillinger.

De nye armaturer giver udover et godt lys ligeledes en bedre driftsøkonomi – altså en ren win win 🙂

Luk